Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe kansen, maar ook een verandering in wet- en regelgeving. Wat is er voor jou als horecaondernemer allemaal veranderd sinds 1 januari 2023 op het gebied van personeel en arbeidszaken in de horeca?
Horecaondernemers moeten met ingang van de maand januari 2023 werknemers die het minimumloon krijgen, meer gaan betalen. Werknemers vanaf 21 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon, dit beschermt werknemers namelijk tegen onderbetaling. In juli 2022 werd het minimumloon al verhoogd met 1,81%. Maar als gevolg van de inflatie is er per 1 januari 2023 weer een extra stijging in het wettelijk minimumloon, nu gaat het om een verhoging van ruim 10%. Werknemers van 21 jaar en ouder hebben sinds 1 januari 2023 recht op € 11,75 per uur, aangezien de horeca CAO een 38-urige werkweek kent.
Pas jij de minimumlonen niet op tijd aan? Dan kun je een boete krijgen voor onderbetaling.
Vanaf 1 januari 2023 is de onbelaste kilometervergoeding verhoogd, van 19 cent naar 21 cent per kilometer. In principe mag je als werkgever zelf bepalen of je een reiskostenvergoeding geeft en hoe hoog die is. Behalve als er afspraken over zijn gemaakt in een CAO, dan ben je verplicht deze verandering toe te passen.
De reiskostenvergoeding mag je onbelast aan je personeel vergoeden. Dat geldt voor woon-werkverkeer en andere zakelijke kilometers met een eigen vervoermiddel.
Het is weer tijd voor de belastingaangifte inkomstenbelasting. Heb je een eigen horecaonderneming en ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan kun je misschien minder belasting betalen door gebruik te maken van een aantal aftrekposten. Om te checken of de Belastingdienst je als ondernemer voor de inkomstenbelasting ziet kun je eerst de OndernemersCheck doen op de website van de Belastingdienst.
Ben jij inderdaad ondernemer voor de inkomstenbelasting? Ga dan de volgende vijf stappen af:
Voor meer informatie en om de stappen nog wat uitgebreider door te nemen kijk je ook op de website van de Belastingdienst.