Vakantiesfeer met cocktails
Koude Dranken Terras Horeca

Vakantiesfeer op je terras met iconische cocktails

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 22 augustus 2024

De zomer is het hoogseizoen voor terrassen. Mensen genieten van het zonnetje, de frisse lucht en natuurlijk een lekker drankje. Veel van je gasten komen net terug van vakantie, verlangend naar de sfeer van die zwoele avonden aan het strand of die gezellige avonden in een bruisende stad. Waarom zou je die sfeer niet naar je eigen terras brengen? Door iconische cocktails op je kaart te zetten, kun je de vakantiesfeer verlengen en je gasten een onvergetelijke ervaring bieden. Hier zijn een paar ideeën om je cocktailkaart die extra twist te geven.

Valencia - Agua de Valencia

Veel mensen associëren Valencia met zon, zee en heerlijke sinaasappels. En precies dat gevoel kun je op je terras oproepen met Agua de Valencia. Dit verfrissende drankje is een mix van cava, sinaasappelsap, wodka en gin. Het is perfect voor een zomerse namiddag of een warme avond. Als je gasten net terugkomen uit Spanje, zullen ze dit drankje herkennen en meteen weer in die vakantiebubbel terechtkomen.

New Orleans - Sazerac

Voor de avontuurlijke gast die houdt van rijke smaken en een beetje geschiedenis, is de Sazerac een echte aanrader. Dit klassieke drankje, gemaakt met whisky, absint, bitters en een vleugje suiker, komt rechtstreeks uit het hart van New Orleans. Het is krachtig, vol karakter en perfect voor wie graag iets nieuws ontdekt. Met een Sazerac op de kaart geef je gasten een voorproefje van de levendige cultuur van de Big Easy.

Havana - Mojito

De Mojito is een publiekslieveling en niet voor niets. Deze cocktail is een verfrissende mix van witte rum, verse munt, limoen, suiker en sodawater. Je haalt de levendige sfeer van Havana direct naar je terras. Als je gasten verlangen naar die ontspannen Caribische sfeer, dan is dit het drankje dat ze weer even terugbrengt.

Venetië - Bellini

Wil je iets aanbieden dat elegantie en klasse uitstraalt? Zet de Bellini op je kaart. Dit Italiaanse juweeltje, gemaakt van prosecco en perzikpuree, is perfect voor een zomerse brunch of een feestelijk moment. Gasten die in Venetië verliefd zijn geworden op de romantiek van de stad, zullen met een Bellini deze herinneringen herleven.

Singapore - Singapore Sling

Als je terrasbezoekers houden van een beetje exotisch en kleurrijk, dan is de Singapore Sling een perfecte keuze. Deze fruitige cocktail met gin, kersenbrandewijn, Cointreau en vruchtensappen is niet alleen een feestje voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog. Je gasten wanen zich weer even in het verfijnde en bruisende Singapore.

Lima - Pisco Sour

De Pisco Sour is een cocktail met een uitgesproken karakter. Met pisco, citroen, suikersiroop, eiwit en bitters biedt dit drankje een unieke smaakervaring. Voor gasten die de Peruaanse keuken hebben ontdekt tijdens hun reis, is dit een geweldige manier om die herinneringen weer tot leven te brengen.

San Juan - Piña Colada

Voor de echte zonaanbidders is er natuurlijk de Piña Colada. Dit drankje is tropisch, zoet en heerlijk romig, met rum, kokosroom en ananassap als hoofdingrediënten. Ideaal voor gasten die net terug zijn van een Caribische vakantie en nog niet klaar zijn om het vakantiegevoel los te laten.

Verleng de vakantiebeleving

Met deze iconische cocktails op je menu bied je gasten een unieke ervaring. Door de smaken van hun favoriete vakantiebestemming naar je terras te brengen, geef je ze de kans nog even na te genieten. Of het nu gaat om een middagje ontspannen in de zon of een avondje uit met vrienden, je terras wordt een plek waar de vakantiesfeer altijd binnen handbereik is. Proost op een zomer vol smaakvolle herinneringen!