Trendreport Entree Magazine Maart 2020
De komende maanden openen weer veel nieuwe en bijzondere horecabedrijven hun deuren. Houd deze drie zeker in de gaten!
1. The Harbour Club in Den Haag – half maart
Gasten die straks The Harbour Club in Den Haag betreden, kunnen niet om de haai van dertien meter lang aan het plafond heen. Het restaurant komt op de plek van BINK36 en biedt plaats aan vierhonderd gasten. Met dj’s, zangers en violisten speelt livemuziek een grote rol en met zonnepanelen, inductieplaten, stadsverwarming en gerecyclede tafels van het hout van oude wagonbielzen is ook duurzaamheid een belangrijk thema. Verder worden er bekende evenementen, zoals Family Sunday, Najib Amhali Serveert! en The Harbour Club goes Cabaret, georganiseerd. Eigenaren zijn Joost Verhoeven en Richard van Leeuwen. theharbourclub.com
2. House of Bird in Diemen – eind april
Met Bird Brewery zijn Rik van den Berg en Ralph van Bemmel geen onbekenden in de bierwereld. Ga maar na: hun bieren Datsmaaktnaar Meerkoet, Nognietnaar Huismus en Rumoerige Roodborst wonnen al veel awards. Tijd voor een eigen proeflokaal dus! Dankzij een geslaagde crowdfunding-campagne die ruim 625.000 euro opbracht, openen zij deze samen met Staatsbosbeheer eind april in het Diemerbos. Leuk: als fanatieke vogelaars organiseren zij er ook vogelexcursies én liggen er verrekijkers voor vogelspotters. houseofbird.nl
3. THIS HO(S)TEL in Amsterdam – juli/augustus
Dit zou zo maar hét jaar van Sven Sallaerts en Jos de Jong kunnen worden. Met hun bedrijf Younique, waaronder ook restaurant Pesca en café De Tulp in Amsterdam vallen, openen ze een tweede vestiging van Pesca én twee hotels. Een daarvan is THIS HO(S)TEL, met 110 kamers en restaurant THIS Italian op de begane grond, aan de hoofdstedelijke Warmoesstraat. Een plek met het comfort van een hotel, maar met de praktische aspecten van een hostel: een hostelplus, zoals de ondernemers het zelf noemen. youniqueconcepts.nl