TOPPR juli 2024: Jamie van Dillen – SOMM Bistro à Vin
TOPPR van de maand Horeca Personeel

TOPPR juli 2024: Jamie van Dillen – SOMM Bistro à Vin

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 31 juli 2024

De TOPPR van juli is werkzaam bij restaurant SOMM Bistro à Vin, sinds eind maart dé plek in Weesp waar samen genieten van mooie wijnen, moderne gerechten en een gezellige ambiance centraal staan. Deze maand vieren we dat hun horecamedewerker Jamie van Dillen (29) onze TOPPR van juli is. “Mijn tip aan horeca-collega’s: Blijven lachen, en weet: het wordt ál-tijd weer een keer 22:00 uur!”

Bij SOMM Bistro à Vin, een wijnbar met culinaire twist, is de liefde en passie voor vino en gastronomie voelbaar. TOPPR van juli, Jamie is sinds twee maanden als nieuwe ster toegevoegd aan het team van eigenaar Sascha Holzkämper. Als rechterhand van Sascha (o.a. bekend als oud-sommelier van Gordon Ramsay) is Jamie – type bomvol energie en enthousiasme – niet alleen hardwerkend en spontaan, maar ze is volgens haar baas ook “een bron van inspiratie voor haar collega’s.”

Wat maakt SOMM Bistro à Vin zo bijzonder?

Het concept bij SOMM Bistro à Vin serveert eten bij wijn, in plaats van wijn bij eten: "Andersom dus, zeg maar. Onze gasten kiezen eerst een wijn uit en vervolgens worden daarbij verschillende gerechtjes geadviseerd. En de hapjes zijn allemaal gecreëerd om samen te delen, dus je kunt al snel veel van de kaart bestellen. Daarmee heb je direct ook een beter beeld van het restaurant, dan wanneer je slechts één of twee gerechten hebt gehad.”

Waar is de passie voor je werk ontstaan?

“Dat is denk ik aangeboren, haha. Ik ben ergens op m’n vijftiende bij de afwas begonnen en zo opgegroeid in de keuken. Op een gegeven moment heb ik aan de voorkant de bediening erbij gepakt en daarna het management, dus zo heb ik gaandeweg alle rollen ingevuld. Ik heb ook nooit iets anders gedaan, horeca zit echt in m’n bloed.”

Welke tip heb je voor mensen die in de horeca werken?

“Blijven lachen – en het wordt altijd weer 22:00 uur! Een tip die ik ooit van een werkgever heb gekregen. Want ja, het ís hard werken. En als je het met plezier doet vliegen de dagen voorbij. Maar je hebt natuurlijk ook wel eens dagen die mega lang duren, en waar het stressniveau hoog is. Bedenk dan: Er komt altijd een eind aan zo’n dag.


"HET WORDT ÁL-TIJD WEER EEN KEER 22:00 UUR!"

Verstand van Vino!

De unieke combinatie van haar horeca-achtergrond en ervaring met leidinggeven maakt Jamie tot een ware alleskunner. Momenteel volgt ze ook een studie vinologie. Leuk detail, en in dit geval geen overbodige luxe: bij SOMM Bistro à Vin staan maar liefst 250 (!) wijnen op de kaart.

Maar daar weet Jamie dus wel raad mee. Ze is een absolute allrounder en een onmisbare kracht binnen SOMM Bistro à Vin. Met haar tomeloze inzet en veelzijdigheid is ze een voorbeeld voor velen, het is dan ook meer dan verdiend dat we Jamie deze maand in de spotlight zetten als TOPPR van juli!


Nomineer jouw TOPPR

De harde werkethiek van horecamedewerkers verdient waardering en daarom zet TIPPR elke maand een horecamedewerker in het zonnetje. Wil jij een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Ga naar de website van TIPPR en meld jouw TOPPR aan!

Horeca TOPPR's 2024

Als Horecava feliciteren wij Jamie van Dillen als TOPPR van juli. Jamie maakt als zevende TOPPR kans op de titel TOPPR van 2024 die uitgereikt wordt tijdens Horecava 2025! Bekijk welke TOPPRs er in 2024 nog meer in het zonnetje zijn gezet en dus kans maken. Eind van het jaar kun jij stemmen op jouw favoriet! 

Meer weten over het TOPPR initiatief? Dat kan hier.