logo
TOPPR van januari: Michiel de Boer – WestCord Fashion Hotel Amsterdam

TOPPR januari: Michiel de Boer - WestCord Fashion Hotel

TOPPR van de maandHorecaPersoneel

TOPPR januari: Michiel de Boer - WestCord Fashion Hotel

Aangeboden door: Horecava

Onze eerste TOPPR van 2025 is Michiel de Boer, Assistent Food & Beverage (F&B) Manager bij het WestCord Fashion Hotel in Amsterdam. General Manager Maarten van Amerongen is lovend over zijn collega: “Michiel tilt niet alleen zijn eigen afdeling naar een hoger plan, maar is ook een spil in het web binnen het hotel. Afgelopen dagen stond hij bijvoorbeeld als ontbijtkok in de keuken en hielp hij met hetzelfde gemak bij drukke check-ins aan de Front Office. Een terechte topper dus!”

Wat maakt Michiel goed in z'n vak?

“Ik ben goed in regelen en het aansturen van ons team. En ben ook een manusje-van-alles, een soort vliegende keep. Momenteel sta ik bijvoorbeeld in de keuken van ons restaurant te koken. Dus ja, ik vind veel verschillende werkzaamheden leuk, ook als deze buiten mijn rol als Assistent Manager F&B vallen.”

Waar komt de passie voor dit werk vandaan?

“Om te beginnen hebben we een fantastisch team en hebben we het gezellig met de mensen om ons heen. En hen blij maken, daar word ik óók blij van. Dat is wel een passie van me, ja. Die trouwens jaren geleden is ontstaan bij een ander WestCord hotel, het Amsterdamse Art Hotel, waar ik stage heb gelopen. Ben daar vervolgens blijven hangen in de bediening en kreeg al snel de kans om door te groeien naar F&B Supervisor.”

"TROTS OM ONDERDEEL TE ZIJN VAN WESTCORD"

 

“Toen dat hotel wat te klein voor me werd, kon ik de overstap maken naar het Fashion Hotel. Dat heeft een uitgebreider restaurant, meer kamers, een grotere event-afdeling… dat vormde een mooie uitdaging. En inmiddels ben ik dus Assistent Manager en trots dat ik al tien jaar onderdeel ben van de WestCord Hotels.”

Hoe gaan jullie verspilling tegen?

“Op verschillende manieren. We gebruiken bijvoorbeeld zoveel mogelijk ingrediënten opnieuw op onze kaart. Dingen die half open zijn maken we op en we verzinnen specials op het menu wanneer producten tegen de houdbaarheidsdatum lopen. Dan gaan we gewoon upsellen en maken daar onderling een soort sportieve wedstrijd van. Ook goed voor de teamspirit trouwens, haha.”

"WE GOOIEN WEINIG WEG EN RECYCLEN VEEL: ZO WORDT ONS AFVAL VERWERKT TOT VARKENSVOER."

 

“Dat soort concrete maatregelen helpen enorm tegen verspilling. We gooien in ieder geval weinig weg en recyclen waar dat kan. Daarnaast kopen we verstandig in, dus niet teveel, we kijken echt naar wat we nodig hebben. Al is dat natuurlijk ook een beetje gokken. Verder wordt al ons afval verwerkt tot varkensvoer – op die manier zijn we ook weer heel bewust bezig met No Waste.”

Heb je een tip voor horeca-collega's?

“Zorg voor een goede sfeer met collega’s én de gasten. Humor doet daarbij trouwens wonderen. En probeer steeds te blijven leren, zelfs – of, vooral – als dingen buiten je eigen comfort zone liggen. Daar wordt een mens compleet van. In mijn geval was dat bijvoorbeeld in de keuken; ik heb op m’n werk goed leren koken en doe dat nu ook graag thuis voor familie en vrienden.”

"CONSTANT OP ZOEK NAAR NIEUWE ONTDEKKINGEN." 

 

“Dat is nu echt een hobby van me, net als op zoek gaan naar nieuwe restaurants. Wat mijn laatste ontdekking is geweest? Rooftop bar Otto in Marrakesh, waar ik vorige maand was. Dichter bij huis is het Mediterraanse Cantina L’Esquina in Zuid zeker de moeite van het bezoeken waard. Beide absolute aanraders!”

Wil jij een TOPPR nomineren?

De harde werkethiek van horecamedewerkers verdient waardering en daarom kiest TIPPR elke maand een horecamedewerker die zich heeft onderscheiden door een bijzondere bijdrage aan de branche. Of het nu gaat om extra inzet, creativiteit of klantgerichte acties, horecamedewerkers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Heb jij een collega of ken jij een horecamedewerker die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Nomineer hem of haar dan als de volgende TOPPR via de website van TIPPR!

Horeca TOPPR's 2025

Als Horecava feliciteren wij Michiel als eerste TOPPR van 2025! Hij heeft de eer om januari te vertegenwoordigen en maakt nu kans op de titel TOPPR van 2025, die tijdens Horecava 2026 wordt uitgereikt. Bekijk de andere horecamedewerkers die in 2025 in het zonnetje zijn gezet en dus kans maken op de prestigieuze titel. Eind van het jaar kun jij stemmen op jouw favoriet! 

Meer weten over het TOPPR initiatief? Ontdek het hier.

Horeca TOPPR's 2025