TOPPR augustus 2024: Simon Daniël – Mr. Finch
TOPPR van de maand Horeca Personeel

TOPPR augustus 2024: Simon Daniël – Mr. Finch

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 3 september 2024

Simon Daniël werd genomineerd door Timo Janse, eigenaar van Flying Dutchmen Cocktails, en is met de meeste stemmen vanuit de sector verkozen tot TOPPR van de maand augustus. We stellen hem graag aan je voor: de sympathieke Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.

Wat zijn jouw kwaliteiten als bartender?

“Ik denk dat het vooral mijn uniek-zijn is. Met m’n creativiteit en door buiten de lijnen te kleuren, wil ik iets moois creëren. Naast bartender ben ik ook singer-songwriter en die twee bezigheden liggen niet ver van elkaar. Zowel op het podium als achter de bar bij Mr. Finch in de horeca wil ik altijd iets bijzonders neerzetten.”

"NIET ALLEEN EEN ENORM CREATIEF COCKTAILTALENT, MAAR OOK EEN GEPASSIONEERD SINGER-SONGWRITER"

Kunst creëren

“Elke keer als ik een cocktail maak, zeker op het moment dat het gaat om een tailor made of een niet eerder bedachte cocktail, ben ik in feite kleine kunstwerken aan het maken. Da’s in principe best wel hetzelfde als het schrijven van een nummer of het geven van een optreden.” 

Waar komt de passie voor je werk vandaan?

“Oeh… Ik ben gewoon begonnen, tijdens mijn muziekopleiding aan de Nederlandse Pop Academie. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen proberen, nieuwe ervaringen opdoen… dat heb ik altijd heel interessant gevonden. Van daaruit is het ontstaan.”

Smaakt naar meer

“En tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds erg nieuwsgierig. Sinds april 2022, zeg maar net na de coronalockdown, sta ik bij Mr. Finch achter de bar – da’s nu bijna 2,5 jaar en ik hoop hier nog heel veel meer te leren over dit mooie vak.”

Welke vormen van verspilling proberen jullie tegen op te lossen?

“Daar zijn we op dit moment gelukkig best veel mee bezig. We zijn allereerst gestopt met het gebruik van eiwitten en zijn overgegaan op aquafaba [het vocht uit bonen en kikkererwten, red.] als vegan eiwitvervanger, dat in cocktails een romige textuur en dikke schuimlaag op de drank legt. Zonder eieren, dus. Dat is zoveel beter qua uitstoot en waste.”

No Waste

“En we zijn op dit moment zo goed als af van verse citrussappen, we maken nu een citrusmix. Het mag geen super juice worden genoemd, want het is net wat anders dan dat. Per liter sap gebruiken we nu citruspoeders en nog maar anderhalve limoen en één citroen. Dat is qua No Waste ook heel fijn.”

Welke tip heb jij voor horeca-collega's?

“Blijf vooral doorzetten, jezelf uitdagen en doe waar je blij van wordt. Dan haal je er het langst het meeste plezier uit!”

Oh, en we vroegen Simon tot slot ook nog even naar zijn signature cocktail, maar daar had hij zo één-twee-drie niet direct een antwoord op. “In ieder geval iets met jenever.” We kijken alvast reikhalzend uit naar z’n nieuwe creaties!


Nomineer jouw TOPPR

De harde werkethiek van horecamedewerkers verdient waardering en daarom zet TIPPR elke maand een horecamedewerker in het zonnetje. Wil jij een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Ga naar de website van TIPPR en meld jouw TOPPR aan!

Horeca TOPPR's 2024

Als Horecava feliciteren wij Simon Daniël als TOPPR van augustus. Dankzij alle stemmen vanuit de sector maakt hij als achtste TOPPR kans op de titel TOPPR van 2024 die uitgereikt wordt tijdens Horecava 2025! Bekijk welke TOPPRs er in 2024 nog meer in het zonnetje zijn gezet en dus kans maken. Eind van het jaar kun jij stemmen op jouw favoriet! 

Meer weten over het TOPPR initiatief? Dat kan hier.