logo

HANOS Gouden koksmuts winnaar bekend!

HorecaWedstrijdenBeursnieuws

Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen wint HANOS GOUDEN KOKSMUTS!

Aangeboden door: Horecava

Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025! 
Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het NK Koken op HORECAVA streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek*. 
 

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een 4 gangen menu koken. HANOS had een uitgebreide blackbox voor de deelnemers samengesteld met kingfish, vongole, groenten en fruit. De Van Drie Group had lever en haas van het kalf als verplicht onderdeel geleverd en Beetz had de Dry Aged Biet in de blackbox gedaan. De Gouden Koksmuts stond op een prominente plek in de wedstrijdarena te schitteren om de deelnemers, allen gekleed in kleding van Chaud Devant, nog meer motivatie te geven.

De jury, bestaande uit Lars van Galen (’t Lansink* SVH Meester en oud-winnaar),  Marleen Brouwer (Noor* en oud-winnaar) Jurgen van der Zalm (Vinkeles **) en Michèl Lambermon (SVH Meester en oud-winnaar) waren zeer te spreken over het niveau van de deelnemers.

Juryleden Jurgen van der Zalm, Michèl Lambermon en Marleen Brouwer complimenteerde de deelnemers dat zij creatief omgingen met de producten in de blackboxen. Ook was het duidelijk dat goed getraind is met elkaar. De jury gaf de deelnemers wel de tips mee dat meer uitdaging mogen zoeken in de bereiding van het kalfsvlees.

Team ’t Havenmantsje met teamleden Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart hebben over de gehele linie super steady gekookt. Alle gerechten waren zowel visueel als op smaak op het perfecte niveau, een unicum tijdens kookwedstrijden. 

“Het winnen van een wedstrijd als deze valt of staat met samen trainen en voorbereiden en Ruben en Pascal hadden dit duidelijk gedaan.” aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen, keukenchefs. 

De winnaars mochten vele mooie prijzen mee naar huis nemen. Naast de HANOS Gouden Koksmuts kregen de deelnemers van Rational een prachtige stoomoven, Big Green Egg schenkt een Big Green Egg Large inclusief accessoires, De VanDrie Group een mooie cheque voor een masterclass kalfsvlees, Koppert Cress schonk de prachtige Nederlandse vanille, Dick verzorgde een prachtige messenset, en Dobla gaf de winnaars The Best of Dobla. Het Gastronomisch Gilde reikte ook een cheque van €500 uit aan de winnaars

De inschrijving voor de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts 2026 zal in mei openen en zal gehouden worden tijdens Gastvrij Rotterdam.

Gouden koksmuts

Jury NK Lekkerste Burger 2025

De jury van het NK Lekkerste Burger 2025 bestond uit juryvoorzitter Roger Bloem (Cityguys), Roland Biermans, Vitam, oud-winnaar), Colin Knopper (marketingmanager De Beren).

Criteria

Aan het NK Lekkerste Burger 2025 deden tien deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Hygiëne en efficiency

Deelnemers worden tijdens de mise en place altijd beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de Hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door Houwers.

Sponsoren

Het NK Lekkerste Burger is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden en wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

Fotobijschrift top 3, vlnr: Raynor Keuben (2), Ferlyan Palimbong (1) en Gianmarco Tutone (3)