logo
top 3 open nk koken annonce management-09952

Restaurant Merlet* slaat dubbelslag en wint Open NK Koken

Gastronomisch GildeBeursnieuws

Restaurant Merlet* slaat dubbelslag en wint Open NK Koken

Aangeboden door: Horecava

Op 16 januari vond de tweede editie van het Open NK koken plaats. Deze wedstrijd stelt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd. Restaurant Merlet* slaat deze week een dubbelslag en Rosanne Bos van Restaurant Merlet* mag zich dit jaar winnaar van het Open NK noemen. 

Restaurant aan de Spuihaven met deelnemer Ezzat Abdelhalim pakte de tweede plaats en Restaurant het Rechthuis aan de Amstel met deelnemer Priscilla de Blieck werd derde. 

De deelnemers moesten een driegangenmenu bereiden met ingrediënten uit de blackbox, samengesteld door HANOS Nederland, kalfsvlees van de Van Drie Groep en Dry Aged Biet van Beetz. 

Onder het toeziend oog van de jury, die bestond Alfred van Dijk (Restaurant het Oude Dykhuys) Waldrik Kremer (Internationaal Jurylid Worldchefs) en Bert van Manen (Teamchef Nederlands Culinair Team) gingen de deelnemers aan de slag. 

De jury had lovende woorden over voor de teams: “We zijn er blij met zo’n groep jongere deelnemers en ze hebben leuke bereidingen en technieken laten zien. De verfijning in smaak behoeft nog enige aandacht maar ze zijn goed op weg. Hopelijk zien we deze deelnemers terug bij andere wedstrijden”. Aldus Waldrik Kremer, Bert van Manen en Alfred van Dijk. 

De winnaar ging er met een mooi prijzenpakket vandoor, een cheque van 250 euro van de Stichting Wedstrijden i.o., schoenen van Chaud Devant, een messenblok van Dick, een masterclass bij Big Green Egg en een masterclass van een top pattisier bij Dobla. Ook kregen de deelnemers nog een cheque van 300 euro te besteden bij de Van Drie Group. 

De deelnemers waren: 

Oan TafelYouriHiemstra
Bistrot-Bar Frère JimZwijnenburg
 Het Rechthuis a/d Amstel Priscillade Blieck
Hotel restaurant Mooi RivierBasJonker
Restaurant Aan de SpuihavenEzzatAbdelhalim
Restaurant MerletRosanneBos

 

 

Fotocredits:

Charlotte Mauritz / Annoncé Management