Klaar voor de toekomst? Dit moet je weten over het TrendLAB 2025!
HorecaOndernemerschapBeursnieuws

Klaar voor de toekomst? Dit moet je weten over TrendLAB 2025!

Aangeboden door: Horecava

Van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2025 vindt de eerstvolgende Horecava weer plaats in RAI Amsterdam. In samenwerking met founding partners CONTRAST en NordCap Nederland bouwen we voor de tiende keer een belevingswereld: het TrendLAB. Deze fysieke wereld vol slimme oplossingen voor de foodservice- en hospitality branche is dé plek waar professionals trends en ideeën delen, de revolutie begint en de toekomst vorm krijgt.

Puck Wilbers, managing partner bij CONTRAST: ‘Het thema FoodFLEX raakt de transformatie die de foodservicebranche op dit moment ondergaat. Met als uitdaging maximaal flexibel te zijn om optimaal in te spelen op wensen en verwachtingen van de consument in relatie tot wat er gebeurt in de context. Want de vraag is: hoe blijf je relevant en aantrekkelijk met een toekomstbestendig horecaconcept terwijl de kostprijzen stijgen, de wetgeving strengere eisen stelt en de arbeidsmarkt krap is? Daarover gaan we graag met collega’s uit de branche in gesprek.’

Florentine Rijkmans, directeur Horecava: ‘Het TrendLAB op Horecava 2025 is dé plek waar je de toekomst van foodservice kunt ervaren. Hier ontdek je niet alleen de nieuwste technologieën en trends, maar krijg je ook concrete oplossingen aangereikt om je horecaconcept flexibel, duurzaam en toekomstbestendig te maken. Van plantaardige innovaties tot slimme technologieën en mensgerichte oplossingen – dit is waar de revolutie begint. Mis het niet!’

Chelsea Noordermeer, hospitality consultant bij CONTRAST, sluit zich hierbij aan. ‘In het TrendLAB gaan we met onder meer trendtours en een theaterprogramma in op vier thema’s: Planet Proof, Smart Places, Value Creation en People First. We delen kennis en inspiratie en laten deelnemers ervaren wat er in de toekomst mogelijk is als het gaat om eten & drinken, servicemodellen, technologie en personeelsinzet. Daarbij ontmoet je zeker collega’s uit Care & Cure, Facility, Hospitality en Leisure.’

Totaalbeleving

Het TrendLAB omvat geen losse stands, maar is een totaalbeleving in een complete showcase: FLEXibel of reFLEX? FLEX yourself! Dit is de inhoud van de vier thema’s:

  • Consumenten zijn - terecht - kritisch op wat zij eten en drinken en willen steeds meer terug zien van Planet Proof in een horecaconcept. Op het TrendLAB kunnen bezoekers nieuwe plantaardige producten uitproberen, onder meer van zeewier. Maar ook het herwinnen van energie, waste beperking en het zichtbaar maken van CO2 impact zijn onderdeel van dit thema.
  • De tijd van one size fits all ligt ver achter ons. Ervaar Value Creation en leer alles over wat werkelijk waarde toevoegt voor de doelgroepen, bio hacking en echte conceptkeuzes. Bijvoorbeeld waar het gaat om gepersonaliseerde non-alcoholische cocktails of traditionele lokale gerechten aangepast op het DNA van de gast.  
  • Technologie gaat de komende jaren een essentiële bijdrage leveren aan de optimale klantervaring. Maak op het TrendLAB mee hoe Artificial Intelligence en robots een Smart Place kunnen creëren. Denk aan het integreren van een smart fridge of fast pay kassa in je concept.
  • Ook in de toekomst blijven we de mens voorop zetten: People First. Leer over duurzame inzetbaarheid van mensen, story doing en slimme toepassingen als gamification voor betrokkenheid en onderscheidend vermogen.

Het design van het TrendLAB 2025 is in handen van JDV Concept. Ben je al nieuwsgierig? Lees meer over het TrendLAB, de aangesloten partners en bekijk de aftermovie van komende editie.