Inschrijving Horecava Innovation Award 2020 geopend
Amsterdam, 16 juli 2019 - De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2020 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 18 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Deliverect, Pure Pacific Yellowtail, Hemelswater, Rosval, IBM en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovation Award wordt voor de twintigste keer op rij toegekend aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Horecava biedt net als vorig jaar de mogelijkheid om alle innovaties te tonen in het TrendLAB. De winnaar wordt bekend gemaakt op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2020 in RAI Amsterdam.
De Horecava heeft de vakprijs in het leven geroepen om uitzonderlijke prestaties op het gebied van innovatie zichtbaar te maken en innovatie in de foodservice branche in Nederland te stimuleren. Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 26 oktober 2018, komt in aanmerking voor de gerenommeerde prijs. Juryvoorzitter Hayk Simons over de verwachte inzendingen: “Spannend! Hoe gaat ingespeeld worden op de trends en ontwikkelingen binnen de Food? Gaan we dit jaar weer zoveel boeiende innovaties krijgen? Ik kijk uit naar alle nieuwe producten en diensten die we mogen ontvangen.”
Kansen voor exposanten én niet-exposanten
Iedereen mee kan doen aan de innovatieverkiezing, zowel exposanten als niet-exposanten. De verkiezing biedt zo een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in vier categorieën:
1. Food & Beverage
2. Equipment & Services
3. Concepts, Interior & Design
4. Digital, Apps & Social Media
De jury beoordeelt de inzendingen op vele criteria waaronder: het innovatieve karakter, omzetkansen, of ze het werken aangenamer maken en of ze de kwaliteit verbeteren. Daarnaast is er een overkoepelende categorie voor duurzaamheid en wordt één inzending beloond met de Duurzaamheid Award Karel de Vos, vernoemd naar de initiatiefnemer van deze wedstrijd. Deze prijs is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie, die de sector een verfrissende impuls geeft en geproduceerd is met respect voor mens, dier en planeet.
Procedure
De jury, bestaande uit professionals uit de horecawereld maakt op 12 november de shortlist met 16 genomineerden (vier per categorie) bekend die doorgaan naar de Award. Alle genomineerden krijgen daarna de kans om hun project live te presenteren aan de vakjury. Na beoordeling kiest de jury de overall winnaar, de winnaars per categorie en de winnaar van Duurzaamheid Award Karel de Vos. De overall winnaar wint de felbegeerde bokaal en een exclusieve giftvoucher van PS in Foodservice bestaande uit onder andere zichtbaarheid binnen de kanalen van PS in Foodservice. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, maandag 13 januari, tijdens de officiële opening. Informatie over deelname, criteria en voorwaarden is te vinden op https://www.horecava.nl/innovaties/horecava-innovation-award/
Expositie in het TrendLAB
De Horecava heeft tot doel meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector. Tijdens de Horecava krijgen daarom alle inzendingen tegen betaling van slechts € 250,- de beschikking over een display in het TrendLAB om hun innovatie onder de aandacht te brengen bij ruim 71.000 bezoekers.
Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl