logo
Grootkeuken

Help, handen te kort!

Aangeboden door: Horecava

Je kunt als horecaondernemer nog zulke mooie plannen hebben, als je er geen geschikte medewerkers bij weet te vinden, houdt het snel op. Zodra er ook maar één servicemonteur ziek is, loopt de business vast. Waar haal je ze vandaan, in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt? 

Door NVLG

Experts in de Grootkeukentechniek

In samenwerking met OTIB en ROC Midden Nederland heeft de NVLG opleidingen gerealiseerd, speciaal voor de grootkeukentechniek. Deze zijn ontwikkeld om zowel jongeren als zij-instromers enthousiast te maken voor dit specifieke vakgebied. ROC Midden Nederland is inmiddels gestart met het aanbieden van keuzedelen aan bestaande mbo-opleidingen. Hier leert de student alles over het installeren van grootkeukens, het leveren van specifieke grootkeukenapparatuur en het aanbieden van preventief en correctief onderhoud bij gebruikers die miljoenen maaltijden per dag produceren.

Ervaren monteurs, afkomstig uit andere technische werkvelden, zijn van harte welkom om de cursus Grootkeukentechniek te volgen. Deze vierdaagse training laat de monteur kennis maken met de grote diversiteit aan apparatuur en installaties van de professionele keuken. Er zijn meerdere startmomenten in het jaar mogelijk bij een minimum van 12 deelnemers. Meer informatie?

Slimme keuken schiet te hulp!

Naast opleiding, kan een slimme keuken op korte termijn uitkomst bieden. Er komen steeds meer apparaten die het werk uit handen nemen. Een zelfdenkende oven of combisteamer met ingebouwde receptuur en voorgeprogrammeerde bereidingsprogramma’s.

Horecava - Help, handen te kort

Veel van deze apparaten (denk ook aan koffiemachines, vaatwasserskoelinstallaties etc.) reinigen zichzelf aan het eind van de dag en geven bij de leverancier aan wanneer ze onderhoud nodig hebben. Zo voorkom je dat ze stilvallen op onhandige moment. Steeds vaker blijven geavanceerde apparaten eigendom van de leverancier en betaal je een vaste prijs voor lease en onderhoud. Handig, omdat zij apparaten ook duurzaam kunnen recyclen.

Internet of Things

Internet of Things (IoT) verwijst naar apparaten die zelfstandig gegevens kunnen doorsturen en met elkaar kunnen communiceren. Bijvoorbeeld: bierfusten die de brouwerij waarschuwen wanneer het bier onder een bepaald niveau is gedaald. Drankenkasten die hun bestelling doorgeven aan de drankengroothandel. Nooit meer voorraad tellen, de apparaten houden het allemaal bij. Handdoeken-houders die met een appje melden dat de rol vervangen moet worden. Vuilcontainers die bijna vol zitten bestellen hun eigen afhaaldienst, zelfs een keukenprullenbak die protesteert als er teveel food-waste is.

De keuken wordt steeds slimmer. Maar blijft toch mensen nodig hebben om keuzes te maken, bij te sturen en smakelijke presentaties op het bord te toveren.