Genomineerden F&B Professional of the Year ’20 bekend
Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. De afgelopen maanden heeft de AF&BM via diverse media opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Gisteren zijn in Artis door AF&BM voorzitter René Giel de genomineerden bekend gemaakt die de komende weken met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde titel.
De negen genomineerden zijn in willekeurige volgorde:
- Agnes Raggers | F&B Manager | Mooirivier Hotel & Congres | Dalfsen
- Dirk Peters | Restaurant Manager | The Roast Room | Amsterdam
- Wouter Schoemaker | F&B Manager | Hutten voor Microsoft en Spaces| Schiphol
- Otto van Dam | Director of F&B | W Amsterdam
- Bart Vanderstukken | F&B Manager/gastheer | Kruisherenhotel | Maastricht
- Niels Leijssenaar | Bedrijfsleider | Ron Gastrobar Indonesia Downtown | Amsterdam
- Cyril Stouten | F&B Director | Park Plaza Victoria Amsterdam
- Nina Vogels | Horeca Manager | Kasteel Heeswijk | Heeswijk – Dinther
- Brecht Veenman | F&B Manager | Carlton President Hotel Utrecht
Het niveau van de verkiezing is dit jaar weer bijzonder hoog: van het noordelijke Dalfsen tot het zuidelijke Maastricht zijn professionals uit gerenommeerde hospitality organisaties genomineerd, met een opvallend groot aantal uit Amsterdam. En uit de breedte van de branche zijn F&B professionals vertegenwoordigd: hotellerie, restaurants op hoog niveau, bedrijfscatering en zelfs een kasteellocatie.
Het verloop van de verkiezing:
- Vanaf 16 december kan via www.afbm.nl gestemd worden op jouw favoriet;
- Op woensdag 15 januari wordt de top drie met de meeste stemmen bekend gemaakt op de Horecava. Deze drie gaan door naar de finale;
- Op maandag 20 januari bezoekt de vakjury de finalisten in de organisaties waar zij werkzaam zijn. Tijdens dit bezoek presenteren de finalisten zich, waarna de vakjury de winnaar bepaalt;
- Op 25 januari wordt, tijdens het AF&BM jaargala in Hotel Okura Amsterdam, de award uitgereikt aan de F&B Professional of the Year 2020.
Tijdens de verkiezing zal de jury dit jaar goed letten op hoe de professionals omgaan met uitdagingen op de arbeidsmarkt. Hoe vinden, binden en boeien zij hun medewerkers en hoe gaan zij om met het spanningsveld tussen vaste en flexibele arbeid. En natuurlijk zal er ook weer aandacht zijn voor de sociaal maatschappelijke thema’s zoals minder en verantwoord alcoholgebruik en de gasten enthousiasmeren voor duurzame en gezonde voeding.
De vakjury bestaat dit jaar uit:
- Maarten Wessels – Wessels Trainingen
- Iris Kranenburg – Entree Magazine
- Paul Sprakel – Hospitality Management
- Demian van der Reijden – Misset Horeca
- Maaike de Reuver – Food Inspiration
- Lieke van Weerdenburg – Van der Valk Uden Veghel – F&B Professional of the Year ‘19
Check Facebook, Twitter én de website van de AF&BM voor meer updates!
Zeven van de negen genomineerden waren aanwezig bij de bekendmaking: v.l.n.r: Brecht Veenman, Otto van Dam, Agnes Raggers, Dirk Peters, Nina Vogels, Bart Vanderstukken en Wouter Schoemaker.
Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl