Uwe Reimer is al sinds 2016 jurylid van de Horecava Innovation Award in de categorie Equipment & Services. Wat verwacht hij van komende editie? Waar moet een innovatie volgens Uwe minimaal aan voldoen en wie roept hij specifiek op om mee te doen
Uwe Reimer | Sales Director Hoshizaki Europe | Catering Equipment | Jurylid vanaf 2016 in de categorie Equipment & Services
Ik vind het een leuk vak en ik heb meer dan 30 jaar expertise in de branche.
Er zaten vooral innovaties bij op detailniveau. Vandaar dat ik niet specifiek één innovatie kan noemen.
Een innovatie moet de ondernemer, of de branche, helpen om de dagelijkse processen te verbeteren of vereenvoudigen. Hiermee moet geld te verdienen zijn en alles moet in lijn zijn met het milieu en tevreden medewerkers.
Een ROI van maximaal 3 jaar, anders is of wordt het voor de gemiddelde ondernemer te kostbaar.
Er zijn op dit moment alleen innovaties op detailniveau. Echte innovaties, zoals de magnetron, combisteamer, etc. blijven uit. Maar er komt wel meer behoefde, omdat steeds minder mensen, die in de horeca willen werken, ter beschikking staan.
Een (alomvattend) system van Internet Of Things voor alle merken van grootkeukenappratuur toepasbaar, teneinde het energieverbruik tot een minimum te reduceren en voedselverspilling tegen te gaan.
Ik zou Peter Tangelder van MKN willen vragen om mee te doen.
Jouw innovatie ook een droomstart geven? Schrijf je hieronder in voor de Horecava Innovation Award!