Momenteel innovaties op detailniveau
Uwe Reimer is al sinds 2016 jurylid van de Horecava Innovation Award in de categorie Equipment & Services. Wat verwacht hij van komende editie? Waar moet een innovatie volgens Uwe minimaal aan voldoen en wie roept hij specifiek op om mee te doen
Uwe Reimer | Sales Director Hoshizaki Europe | Catering Equipment | Jurylid vanaf 2016 in de categorie Equipment & Services
Waarom ben je jurylid van de HIA?
Ik vind het een leuk vak en ik heb meer dan 30 jaar expertise in de branche.
Welke innovatie is je het meest bijgebleven van afgelopen jaren?
Er zaten vooral innovaties bij op detailniveau. Vandaar dat ik niet specifiek één innovatie kan noemen.
Wat betekent innovatie voor jou?
Een innovatie moet de ondernemer, of de branche, helpen om de dagelijkse processen te verbeteren of vereenvoudigen. Hiermee moet geld te verdienen zijn en alles moet in lijn zijn met het milieu en tevreden medewerkers.
Waar moet een product of dienst voor jou minimaal aan voldoen?
Een ROI van maximaal 3 jaar, anders is of wordt het voor de gemiddelde ondernemer te kostbaar.
Wat heb je opgestoken van al die jaren dat je HIA jurylid bent?
Er zijn op dit moment alleen innovaties op detailniveau. Echte innovaties, zoals de magnetron, combisteamer, etc. blijven uit. Maar er komt wel meer behoefde, omdat steeds minder mensen, die in de horeca willen werken, ter beschikking staan.
Waar zou jij nou wel eens een innovatieve oplossing voor willen zien?
Een (alomvattend) system van Internet Of Things voor alle merken van grootkeukenappratuur toepasbaar, teneinde het energieverbruik tot een minimum te reduceren en voedselverspilling tegen te gaan.
Wie zou je willen vragen om mee te doen aan de Horecava Innovatie Award?
Ik zou Peter Tangelder van MKN willen vragen om mee te doen.
Inschrijven Horecava Innovation Award?
Jouw innovatie ook een droomstart geven? Schrijf je hieronder in voor de Horecava Innovation Award!