6 tips tegen glascorrosie die elke horecaondernemer moet weten
Glascorrosie is een veelvoorkomend probleem in de horeca, waarbij glazen na verloop van tijd dof en wazig worden door microscopische beschadigingen aan het glasoppervlak. Dit proces wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het glas, de gebruikte reinigingsmiddelen en de handelingen vóór en ná de wasbeurt. Heeft u last van glascorrosie op uw glaswerk? Hoewel glascorrosie niet volledig te voorkomen is kunt u met de volgende zes tips het proces aanzienlijk vertragen en de levensduur van uw glaswerk verlengen.
1. Kies voor vaatwasmachinebestendige glazen van hoogwaardige kwaliteit
Bij de aanschaf van nieuw glaswerk is het belangrijk te letten op het glaswerk en vaatwasmachinebestendigheid daarvan. Glazen van hoogwaardige kwaliteit bevatten vaak toevoegingen zoals loodoxide, aluminiumoxide of zirkoniumoxide, die het glas beter bestand maken tegen glascorrosie. Deze materialen versterken de structuur van het glas en verminderen de kans op microscopische beschadigingen tijdens het wassen.

