De finalisten van de Groene Koksmuts zijn bekend!
Op 11 januari was de voorronde van de Groene Kokmuts op Horecava, een nieuwe wedstrijd die geheel in het teken staat van plantaardig koken georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. De focus ligt bij deze wedstrijd op plantaardig koken, steeds meer restaurants leggen de nadruk op plantaardig koken waardoor deze wedstrijd ook goed past in de huidige tijd. De deelnemers mochten een onvoorbereide amuse zelf meenemen en moesten een voorgerecht en een tussengerecht koken met producten uit de blackbox en van de groenten en fruit tafel gesponsord door HANOS Nederland.
De jury
Onder het toeziend oog van de jury, die bestond uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Theo van Rensch (SVH Meesterkok & initiator plant based opleiding ROC van Amsterdam) en Bert van Manen (Manager Culinary Team The Netherlands) gingen de deelnemers aan de slag. Frank Fol, Chairman van We’re Smart World, geeft aan blij te zijn dat er nu ook in Nederland een wedstrijd is voor plantaardig koken. Frank had ook nog een scoop; We’re Smart World en het Gastronomisch Gilde gaan samenwerken binnen deze wedstrijd en de wedstrijd zal ook uitgebreid worden naar België waardoor de Groene Koksmuts ook een internationaal tintje krijgt.
De finalisten
Restaurant Basiliek, Yornie van Dijk ging met de prijs “Beste Voorgerecht” naar huis en Restaurant De Nieuwe Winkel, Timoti Jongsma mocht de prijs voor “Beste Tussengerecht” meenemen naar Nijmegen. Naast een trofee kregen de winnaars ook een cheque van €250 van het Gastronomisch Gilde en Nederlandse vanille van Koppert Cress.
Charlotte Mauritz / Annoncé Management
De deelnemers waren:
Oan tafel | Youri Hiemstra |
SOMM Uden | Pierre van der Zee |
De Nieuwe Winkel | Timoti Jongsma |
Basiliek | Yornie van Dijk |
Restaurant Rijks | Lars Scheurs |