Horecava Awards
Horecava Awards
Heb jij dé innovatie in de foodservice industrie? Laat het ons weten!
Innovatie is noodzaak binnen de foodservicebranche. Jaarlijks geeft Horecava op diverse manieren, op de beurs én online, aandacht aan nieuwe producten, diensten en concepten. Eén van deze manieren is het uitreiken van de Horecava Awards. Het is de uitgelezen kans voor ondernemers om hun baanbrekende innovatie op de kaart te zetten, maar wat betekent mee doen?
- Extra zichtbaarheid en naamsbekendheid: versnelde uitrol en/of stevige omzetimpuls;
- Netwerk vergroten: kom in contact met grote afnemers en investeerders binnen de foodservicebranche;
- Toon jou innovatie online en offline: publicatie in landelijke media, uitgebreide aandacht online en een display op de beursvloer.
Interesse om deel te nemen?
De deadline voor de Horecava Awards 2025 is voorbij en de inschrijving is gesloten. Midden 2025 opent de inschrijving voor de Horecava Awards 2026, houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze gratis tweewekelijkse nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn!
Bekijk de brochure van editie 2025:
Belangrijke data
31 oktober 2025 Deadline inschrijving
11 november 2025 Food & Beverage Tastingdag
27 november 2025 Jurydag geselecteerden
2 december 2025 Bekendmaking genomineerden
12 januari 2026 Opening Horecava 2026 & feestelijke bekendmaking winnaars
Te winnen prijzen
Treed in de voetsporen van Albron, Uhhmami, Redefine Meat, de Clique, Gold & Green, Karma Kebab en vele andere prijswinnaars uit het verleden. Of overtuig jij het publiek en ga jij naar huis met onze gloednieuwe publieksprijs?
Welke prijzen worden uitgereikt?

Horecava Innovation Award
De Horecava Innovation Award gaat uit naar de innovatie die de meest positieve impact maakt op een gezonde bedrijfsvoering. Deze innovatie zorgt voor blijvende verbetering van productkwaliteit, service, proces efficiëntie en bedrijfsoptimalisatie, en is toepasbaar op meerdere marktsegmenten binnen de branche.

Horecava Sustainability Award
De Horecava Sustainability Award wordt uitgereikt aan de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie. Deze innovatie geeft de sector een positieve impuls, biedt een gezonde kans op rendement en is geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Circulaire innovaties zijn een pré, regeneratieve innovaties een plus.

Horecava Public Award
De Horecava Public Award wordt toegekend aan de innovatie die het publiek het meest overtuigt van de positieve impact die zij hebben op de foodservicebranche. De winnaar wordt gekozen uit de in totaal acht genomineerden. Na de bekendmaking van de genomineerden opent het stemportaal, waarna het publiek via Horecava kan stemmen en de genomineerden zelf stemmen kunnen werven.
"Ten eerste was het vooral een enorme eer om de HIA award binnen te halen. We hebben hiermee heel wat extra zichtbaarheid gekregen. De PR die de award ons heeft opgeleverd, heeft ons meer naamsbekendheid gegeven."
"Innovatie is één van de belangrijkste kernwaarden in ons bedrijf, wij zijn dan ook verheugd dat dit door onafhankelijke partijen wordt erkend en beloond. De Award komt bij ons op een speciaal plekje te staan!"
"Het begon al op de beurs dat bezoekers op onze stand kwamen proeven. We hebben in alle vakbladen gestaan en heel veel positieve reacties gehad, ook van nieuwe restaurants. Het heeft Pulled Oats écht op de kaart gezet!"

Deliverect, Overall winnaar 2019


Pulled Oats, Gold & green, Overall winnaar 2020

Puck Wilbers
Managing partner CONTRAST

Puck Kerkhoven
Eigenaar Redfox Media

Frank Lindner
Campaign Leader Foodwatch Nederland

Ellekari Klaasse
Founder Circulair Stories

Chris Cramer
Managing Director Cramer Consultancy Events

Ronald van den Noord
Entrepreneur coach Taco Mundo

Marleen Visser
Food Photography & Styling

Uwe Reimer
Sales Director Hoshizaki Europe

Marjon Prummel
Hoofdredacteur Misset Horeca

Fjalar Goud
Co-owner ISAAC Academy

Maarten van Hussen
Hospitality Consultant CONTRAST

Gerben van der Molen
Interior Architect Stars Design

Mieke Verduijn
CEO Peakz Padel

Iris Kranenburg
Hoofdredacteur Entree Magazine

Luuk Scholte
Managing Director Greendish

Hugo Maat
Manager Inkoop Koninklijke Horeca Nederland

Patrick Brand
Founder Guest & Co

Colin Westerwoudt
Managing partner TIPPR

Marissa Gubler
Product Manager Digital – Travel & Recovery bij KLM