logo

Duurzame Vis Symposium 

Partners Duurzame Vis Symposium

Wil je als chef ontdekken hoe je op een verantwoorde manier met vis kunt omgaan? Dan is dit symposium voor jou! Op maandag 13 januari 2025, tijdens Horecava, organiseert chef Jef Schuur een uniek en inspirerend symposium over duurzame vis. Ondersteund door drie internationale driesterrenchefs – Jonnie Boer (De Librije), Viki Geunes (Zilte) en Mauro Colagreco (Mirazur) – duiken we samen in de wereld van verantwoorde keuzes op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren. Zij vertellen je hieronder zelf waarom onze ideeën over vis moeten veranderen en hoe het Duurzame Vis Symposium nieuwe inzichten en ideeën brengt om je menu te vernieuwen.

video-thumbnail
video-thumbnail
video-thumbnail

Wat kun je verwachten?

We gaan tijdens het symposium in op vragen die elke chef zichzelf zou moeten stellen: welke vissoorten, schelp- en schaaldieren kunnen we nog met een gerust hart serveren? Welke juist niet? En vooral, waarom? Samen met zeebiologen van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee bespreken we de voordelen van het kiezen voor vissoorten met een lage positie in de voedselketen. Waarom moeten deze soorten vaker en prominenter op de kaart staan dan de grote, langlevende roofvissen die we gewend zijn te serveren? Je krijgt praktische inzichten en oplossingen die direct toepasbaar zijn in jouw keuken.

Verantwoorde keuzes voor de toekomst

Het klimaat verandert en dat heeft gevolgen voor de soorten vis die we serveren. Het is tijd om bewustere keuzes te maken. Vissoorten met een snelle levenscyclus en een lage positie in de voedselketen zijn vaak een betere optie dan de grote, langlevende roofvissen. Bovendien biedt het de kans om iets nieuws te proberen in je gerechten. Het symposium helpt je te begrijpen welke keuzes je maakt en waarom.

Duurzame Vis symposium

Programma 

Datum: maandag 13 januari 2025
Locatie: RAI Amsterdam, Theater / Hal 3

11.30 - 12.00     Ontvangst
12.00 - 13.25     Start symposium met Hans Steenbergen als Moderator

  • Expert sessies
  • Paneldiscussie
  • Actualiteit

Vanaf 13.30     Netwerken en Trend Walk & Talk over het TrendLAB

Meld je aan 

Dit symposium biedt je niet alleen kennis, maar vooral inspiratie om je keuken duurzamer te maken. Sluit je aan bij deze beweging en ontdek de mogelijkheden van duurzame vis. Zorg dat je erbij bent en laat je inspireren door topchefs en zeebiologen die jou helpen om verantwoorde en creatieve keuzes te maken. Dit symposium is een unieke gelegenheid om jezelf te onderscheiden als chef die bewust kiest voor duurzaamheid.

Meld je nu aan en neem de eerste stap naar een toekomstbestendige keuken!  Val jij binnen de doelgroep? Via aangesloten partners zijn er gratis uitnodigingen te krijgen. Overig geïnteresseerden betalen voor een ticket € 495,-. Koop hier je ticket.

Geen contact met partners en behoor je tot de doelgroep? Klik op onderstaande button en deel met ons je naam, functie en de organisatie waar je werkzaam bent. Wij beoordelen je aanmelding en val je inderdaad binnen de doelgroep, dan ontvang je van ons een code. Tot maandag 13 januari 2025 tijdens Horecava in RAI Amsterdam!

Duurzame Vis Symposium bezoeken?