Horecava Awards
Heb jij dé innovatie in de foodservice industrie? Meld je aan!
Innovatie is noodzaak binnen de foodservicebranche. Jaarlijks geeft Horecava op diverse manieren, op de beurs én online, aandacht aan nieuwe producten, diensten en concepten. Eén van deze manieren is het uitreiken van de Horecava Awards. Het is de uitgelezen kans voor ondernemers om hun baanbrekende innovatie op de kaart te zetten, maar wat betekent mee doen?
- Extra zichtbaarheid en naamsbekendheid: versnelde uitrol en/of stevige omzetimpuls;
- Netwerk vergroten: kom in contact met grote afnemers en investeerders binnen de foodservicebranche;
- Toon jouw innovatie online en offline: publicatie in landelijke media, uitgebreide aandacht online en een display op de beursvloer;
Meer informatie over deelname en (beoordelings)criteria vind je in de Horecava Awards brochure.
Interesse om deel te nemen?
De deadline voor de Horecava Awards 2025 is voorbij en de inschrijving is gesloten. In augustus 2025 opent de inschrijving voor de Horecava Awards 2026, houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze gratis tweewekelijkse nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn!
Belangrijke data
24 oktober 2024 Deadline inschrijving
12 november 2024 Food & Beverage Tastingdag
28 november 2024 Jurydag geselecteerden
2 december 2024 Bekendmaking genomineerden
13 januari 2025 Opening Horecava 2025 & feestelijke bekendmaking winnaars
Te winnen prijzen
Treed in de voetsporen van Albron, Uhhmami, Redefine Meat, de Clique, Gold & Green, Karma Kebab en vele andere prijswinnaars uit het verleden. Of overtuig jij het publiek en ga jij naar huis met onze gloednieuwe publieksprijs?
Welke prijzen worden uitgereikt?
Horecava Innovation Award
De Horecava Innovation Award gaat uit naar de innovatie die de meest positieve impact maakt op een gezonde bedrijfsvoering. De innovatie zorgt voor een constructieve verandering met blijvend, positieve effect op gebied van de kwaliteit van het product, service of concept, efficiëntie en effectiviteit van processen en/of optimalisatie van de bedrijfsvoering. Belangrijk is dat de innovatie toepasbaar is op meerdere marktsegmenten binnen de branche.
Horecava Sustainability Award
De Horecava Sustainability Award wordt uitgereikt aan de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie. De innovatie geeft de sector een baanbrekende impuls, met een gezonde kans op rendement, geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Een circulaire innovatie is een pré, een regeneratieve (= gericht op herstel van de natuur, jezelf en de ander) is een plus. Baanbrekende innovaties op het gebied van duurzaamheid kunnen zijn: vernieuwende en toekomstbestendige producten, diensten, technologieën en/of businessmodellen.
Horecava Public Award
De Horecava Public Award gaat uit naar de innovatie die het publiek het meest weet te overtuigen van de positieve impact die zij hebben op de foodservicebranche. De winnaar wordt gekozen uit de in totaal acht genomineerden. Nadat de genomineerden bekend zijn gemaakt opent het stemportaal van de Horecava Public Award. Via de diverse kanalen van Horecava wordt het publiek aangemoedigd te stemmen en daarnaast is het aan de genomineerden om zoveel mogelijk stemmen te werven.
"Ten eerste was het vooral een enorme eer om de HIA award binnen te halen. We hebben hiermee heel wat extra zichtbaarheid gekregen. De PR die de award ons heeft opgeleverd, heeft ons meer naamsbekendheid gegeven."
"Innovatie is één van de belangrijkste kernwaarden in ons bedrijf, wij zijn dan ook verheugd dat dit door onafhankelijke partijen wordt erkend en beloond. De Award komt bij ons op een speciaal plekje te staan!"
"Het begon al op de beurs dat bezoekers op onze stand kwamen proeven. We hebben in alle vakbladen gestaan en heel veel positieve reacties gehad, ook van nieuwe restaurants. Het heeft Pulled Oats écht op de kaart gezet!"
Deliverect, Overall winnaar 2019
Pulled Oats, Gold & green, Overall winnaar 2020
Juryleden Horecava Awards
Juryvoorzitter
Puck Wilbers
Managing partner CONTRAST
Puck Kerkhoven
Eigenaar Redfox Media
Frank Lindner
Campaign Leader Foodwatch Nederland
Ellekari Klaasse
Founder Circulair Stories
Chris Cramer
Managing Director Cramer Consultancy Events
Ronald van den Noord
Entrepreneur coach Taco Mundo
Marleen Visser
Food Photography & Styling
Uwe Reimer
Sales Director Hoshizaki Europe
Marjon Prummel
Hoofdredacteur Misset Horeca
Fjalar Goud
Co-owner ISAAC Academy
Maarten van Hussen
Hospitality Consultant CONTRAST
Gerben van der Molen
Interior Architect Stars Design
Mieke Verduijn
CEO Peakz Padel
Iris Kranenburg
Hoofdredacteur Entree Magazine
Luuk Scholte
Managing Director Greendish
Hugo Maat
Manager Inkoop Koninklijke Horeca Nederland
Patrick Brand
Co-Founder Hoteliers.com
Colin Westerwoudt
Managing partner TIPPR
Marissa Gubler
Product Manager Digital – Travel & Recovery bij KLM